Image by partystock on Freepik

Een brand in uw woning of bedrijf kan grote gevolgen hebben, zowel op menselijk als op materieel vlak.

Het is daarom heel belangrijk dat je tijdig gewekt of verwittigd wordt bij een beginnende brand.

Dit kan door het plaatsen van branddetectoren op strategische plaatsen.

Maas Beveiliging is een BOSEC – gecertificeerde installateur voor brandbeveiliging.  We gebruiken enkel BOSEC-gekeurde materialen en werken volgens de kwaliteitscriteria van BOSEC.  Op die manier ben je verzekerd van een goede kwaliteit van de producten en kan je rekenen op een betrouwbaar systeem.

Woning

Sinds 1 januari 2020 is het in Vlaanderen verplicht om in alle woningen over voldoende rookmelders of een branddetectiesysteem te beschikken.  U kan hierover via deze link meer informatie vinden.  Er bestaan kwaliteitsvolle autonome branddetectoren die werken op een ingebouwde batterij. Deze detectoren zijn heel gemakkelijk zonder bekabeling te plaatsen en hebben een levensduur van 10 jaar. Wanneer uw woning uitgerust is met een inbraaksysteem, kunnen we branddetectoren hieraan koppelen. Dit heeft als voordeel dat bij een brandalarm, de sirenes van het inbraaksysteem gaan loeien. Als u over een doormelding beschikt, wordt u automatisch verwittigd, ook als u niet thuis bent. Het is ook mogelijk om CO-detectoren en/of gasdetectoren te plaatsen.

Bedrijf

Voor bedrijven hebben wij veel ervaring in het plaatsen van kleine tot grote branddetectiesystemen. Omdat ieder gebouw andere kenmerken en risico’s heeft, bieden wij steeds een oplossing op maat. Dit gebeurt in overleg met u als eigenaar en brandweer, verzekering,…. . Wij werken steeds met BOSEC goedgekeurde materialen. Wij plaatsen zowel conventionele als analoog adresseerbare branddetectiesystemen. Voor kleinere installaties wordt er met een conventioneel systeem gewerkt. Hierbij wordt bijvoorbeeld per verdieping of compartiment een groep gemaakt van verschillende detectiepunten. Voor grotere systemen werken we met een analoog adresseerbaar systeem. Dit heeft als voordeel dat men per detectiepunt op de branddetectiecentrale een gedetailleerde melding krijgt.

Wij plaatsen analoog adresseerbare branddetectiesystemen van de merken Limotec, Bosch en Notifier.

Voor de conventionele systemen gebruiken we de merken Limotec, Notifier en Inim.